۷تا از جالبترین دانستنی های علمی

اتفاق­‌های بسیاری در دنیا رخ می‌­دهند که ما از آنها بی­‌خبریم. اتفاق­‌ها به ­‌صورت مطالب علمی یا مقالات علمی پژوهشی در جراید به چاپ می­‌رسند، یا به­‌صورت اخبار از رسانه­‌ها به گوش مردم می­رسند. اما دانستنی­‌های علمی زیادی در سرتاسر جهان وجود دارند که از آنها با خبر نیستیم. حتی اگر مدارک بالای علمی داشته باشید یا مقاله علمی پژوهشی زیادی خوانده باشید، باز هم مایل به دانستن حقایق علمی هستید،

                                                       

علاقه مند بودن انسان ها به دانستن حقایق علمی
علاقه مند بودن انسان ها به دانستن حقایق علمی
 

حقایق علمی که مربوط به حوزه پزشکی، فرهنگی یا حیات وحش می­‌باشد. مجله دارشید قصد دارد تا در این مقاله علمی خود به ۷ تا از جالب‌ترین دانستنی های علمی بپردازد. دانستنی­‌های علمی مربوط به پزشکی و حیات وحش که تا به حال کم به گوشتان خورده است.

 

ما در دنیا انواع بیمار­ی­‌های عجیب و غریب روانی داریم که اگر بشنوید از تعجب شاخ در می­‌آورید. ما در این بخش یک نمونه از این بیماری­‌های روانی را معرفی می­‌کنیم که با آن آشنا شوید. سندروم لهجه خارجی همان نمونه از بیماری­‌های روانی است که شرح آن به قرار زیر می‌­باشد.

 

۱- سندروم لهجه خارجی (در مقاله علمی)

سندروم لهجه خارجی یکی از عجیب و غریب‌­ترین بیماری­‌های روانی در جهان به شمار می­‌رود. فرد بیمار به زبان مادری خود صحبت می‌کند، اما نحوه ادای کلمات آنها تغییر می­‌کند. در پی آن او فکر می­‌کند که لهجه او عوض شده است.

 

 این اختلال روانی هیچ تاثیر سوئی بر جسم و سلامت بیمار ندارد. اما مقاله علمی پژوهشی نشان می‌دهد که به تدریج بیمار احساس می­‌کند که تفاوت­‌هایی بین او، دوستان و اطرافیانش وجود دارد. بنابراین بدنبال آن فشارهای روحی زیادی بر ذهن او وارد و باعث حس غربت در او می‌شود.

 

در نتیجه او قادر نیست به راحتی زندگی کند و کم­کم تنها و منزوی می­‌گردد. روان‌پزشکان احتمال می­‌دهند که دلیل بروز سندروم لهجه خارجی ضربه محکم به سر، سکته و تومورهای مغزی باشد. آن‌ها می­‌گویند تاکنون در هیچ یک از مطالب علمی و یا مقاله­‌های علمی دلایل بروز این بیماری بیان نشده است.

 
حس تفاوت داشتتن خود با دیگران در سندروم لهجه خارجی
حس تفاوت داشتن خود با دیگران در سندروم لهجه خارجی
 
یک بیماری همه گیر

به تازگی مردم جهان درگیر یک بیماری شده‌­اند که آنها را تا پای مرگ می­‌کشاند. این بیماری کرونا یا  COVID-19  است که اولین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد. این بیماری یک نوع ویروس می­‌باشد که هر سری رنگ عوض کرده و علائم مختلفی به دنبال دارد. کرونای انگلیسی و کرونای دلتا از شاخه همین ویروس است اما با علائم مختلف.

 

یقینا شما با این بیماری جدید از طریق اخبار یا خواندن مقاله های علمی پژوهشی آشنا هستید. اما ما قصد داریم به طور کامل برای شما توضیح دهیم. اما قبل از آن به تعریف ویروس می‌­پردازیم.

 

ویروس چیست؟

ویروس­ها مولکول­‌های بسیار ریزی هستند که با چشم دیده نمی‌­شوند. آنها به تنهایی قادر به تنفس ،تغذیه و تولید مثل نمی‌‌­باشند، از همین رو هیچ علامت حیاتی ندارند. همچنین ساختار سلولی نداشته و فقط شامل عامل وراثتی (RNA) و یک پوشش هستند.

 

آنها زمانی رشد یا تکثیر می‌­یابند که بتوانند به سلول­‌های بدن میزبان وارد و کنترل سلول­‌ها را به دست بگیرند. هنگامی که آنها به بدن ورود پیدا کردند، سلول را مجبور به تکثیر ویروس می­‌کنند. بدنبال این امر سلول­‌ها می­‌میرند و ویروس‌­های زیادی ساخته و در بدن پخش می­‌شوند. ویروس­ ها از نظر مولکولی و پوششی با هم تفاوت دارند. شما را به ادامه مقاله با مبحث کرونا دعوت می­‌کنیم، پس با ما همراه باشید.

 

۲- کرونا   

ویروس کرونا از جنس پروتئین است و پس از ورود به دستگاه تنفسی و سلول­‌های ریه­ در آنجا تکثیر می‌­شود. این امر منجر به مردن سلول‌­های ریه شده و به سرعت آن را درگیر می­‌کند. به گفته محققان مقالات علمی ویروس کرونا بزرگ و سنگین است و قادر نیست در هوا معلق بماند.

 

 این ویروس می­‌تواند در محیط اطراف تا بیش از ۸ روز زنده بماند. کرونا یک بیماری مسری است و ویروس آن  ا­ز طریق ترشحات دستگاه­ تنفسی به محیط انتقال می­‌یابد، سپس به افراد دیگر سرایت می­‌کند. عطسه و سرفه­ ها، فاکتورهای اصلی انتقال ویروس­‌ها به محیط هستند.

 

این ویروس‌­ها به دلیل سنگینی به سمت پایین آمده و روی سطوح مختلف می نشیند. افراد سالم هم با دست زدن به این سطوح آلوده، دست به چشمان خود زده و ویروس را وارد بدن خود می­‌کنند. آیا می­‌دانید دوران نهفتگی در این دوران چیست؟

 
مسلما نه!
 

دوران نهفتگی دورانی است که افراد مبتلا به کرونا، هیچ علامتی از بیماری را در بدن خود از ۲ تا  ۱۴  روز احساس نمی­‌کنند. علائم این بیماری که بسیار شایع است کاهش اشتها، احساس خستگی، تب، تنگی نفس، گلودرد، گرفتگی بینی و عضلات می­‌باشند. سردرد، آبریزش بینی، عطسه، لرز، دل درد، اسهال و تهوع علائم نادری هستند که می­‌توان اشاره کرد.

 

آبریزش بینی و عطسه یکی از علائم بیماری
آبریزش بینی و عطسه یکی از علائم بیماری

 

برای دستیابی به اطلاعات بیشتر می‌­توانید به مقاله های علمی پژوهشی مختلف مراجعه کنید. شبکه­‌های اینترنتی مملو از اخبار کلیه دانشگاه­‌ها، مراکز تحقیقاتی، وبسایت انجمن­‌های علمی و مقاله­‌های علمی پژوهشی است.

 

اما  اخیرا این نوع کرونا تغییر جهش یافته است و با نام کرونای انگلیسی در حال جولان دادن در میان مردم است. آیا شما می­‌دانید این کرونا چه نوع بیماری است؟ مجله دارشید برای آگاهی شما از کرونای انگلیسی  به قرار زیر توضیح می­دهد.

 

۳- کرونای انگلیسی

در بسیاری از مقاله های علمی پژوهشی بیان شده است که این بیماری به دستگاه گوارش آسیب وارد می­ کند. در حال حاضر این بیماری با علائم گوارشی نظیر اسهال، حالت تهوع، درد شکم و تب خفیف همراه است. افراد مبتلا به کرونای انگلیسی ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت دچار علائم شدید بیماری می ­شوند.

 

معمولا افراد در کرونای معمولی در هفته دوم بیماری دچار علائم شدید می شوند. اما در نوع کرونای انگلیسی این وخیم شدن حال بیماران تنها ظرف یک تا دو روز رخ و افراد ظرف مدت کوتاهی بد حال می­ شوند. افراد مبتلا، بعد از بهبودی دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند. آنها دچار عوارضی نظیر سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی تنفسی، درگیری عضله قلب و کلیه می ­­شوند.

 

طبق مقالات علمی و مطالب علمی بعضی از افراد به قدری ناتوان هستند که به تنهایی قادر به راه رفتن نمی باشند. این افراد باید با مصرف مکمل­ ها در کنار مواد غذایی سیستم ایمنی بدنشان را تقویت کنند. زیرا ضعف سیستم ایمنی بدن موجب مبتلا شدن مجدد آنها به کرونای انگلیسی می ­شود.

 
ضعف سیستم ایمنی بدنعامل اصلی کرونای انگلیسی
ضعف سیستم ایمنی بدن عامل اصلی کرونای انگلیسی

 

بار دیگر گونه جدیدی از ویروس کرونا به نام کرونا دلتا در بین مردم شیوع یافته که آن ها را نگران کرده است.  کرونا دلتا چیست و چه تفاوتی با انواع دیگر کرونا دارد؟

 

۴- کرونا دلتا

کرونا دلتا با نام کرونا B.1.617.2  در جهان معروف است. این ویروس در ابتدا در کشور هند کشف شد و تاکنون مردم بیش از ۷۰ کشور جهان مبتلا به این بیماری شده ­اند.

 

خطرناک‌ترین جهش‌های این ویروس که نوع  آن دلتا است با دیگر انواع جهش یافته کرونا متمایز است. ویروس این کرونا که شکلی شبیه تاج دارد و جهش خاصی در پروتئین سنبله به وجود می‌­آورد. پروتئین سنبله شبیه قلاب‌هایی هستند که سلول­‌ها را در بدن انسان یافت و به آن‌ها می­چسبند. سپس با ورود به آنها  آلودگی با تکثیر ویروس افزایش می‌یابد.

 

این نوع ویروس کرونا دلتا قادر است تا سریع‌تر نسبت به سایر انواع دیگر بدن را آلوده کند همچنین از سیستم ایمنی بدن هم آسان­‌تر عبور کند.

 

اکثر مطالب علمی نشان می­‌دهد که کرونا دلتا ۵۰ الی ۶۰ درصد در مقایسه با نوع آلفا بیشتر مسری است. از همین رو نرخ تولید مثل کرونا اصلی ۲.۴ الی ۲.۶ و در کرونا آلفا ۳.۶ الی ۴.۲ و برای نوع دلتا برابر با ۵.۶ الی ۶.۷ است. در نتیجه فرد مبتلا به کرونا اصلی حدود دو نفر دیگر را آلوده می­‌کند،  اما در کرونا هندی می‌تواند تا ۲۵ نفر افزایش پیدا کند. به همین دلیل در مقاله علمی پژوهشی این افزایش سرایت کرونا دلتا یا هندی، را شدت فاجعه جهان قلمداد کرده است.

 
علائم مشابه در مقاله علمی

سازمان جهانی بهداشت از مردم تقاضا کرد که با دیدن متداول‌ترین علائم سردرد، سوزش گلو و آبریزش بینی به پزشک مراجعه کنند. افراد مبتلا به کرونا دلتا به شدت در طول ۳ الی ۴ روز بد حال می‌شوند. اما افراد جوان‌تر مبتلا به این نوع کرونا، بیماریشان به شکل یک سرما خوردگی شدید بروز می­‌کند.

 

مقالات علمی نشان می‌­دهند که سرفه، تنگی نفس، خستگی و یا از دست دادن حس­ بویایی و چشایی از علائم دیگر این بیماری می­‌باشد.

 

سازمان جهانی بهداشت مردم را تا برطرف شدن کرونا ملزم به رعایت دستورالعمل کرد. این دستورالعمل شامل تغذیه کرونایی و را­هکارهای پیشگیری از این بیماریست  که به شرح زیر می­‌باشد:

 
  • همه افراد از جمله بیمار و سالم می­بایست مرتب دستان خود را با آب و صابون بشویند. زیرا  آلودگی و میکروب از روی دست­ها شسته شود. یا افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، با دست زدن به سطوح مختلف موجب انتشار ویروس نشوند. طبق مقاله علمی دستان آلوده باعث وارد شدن میکروب به بدن می‌شود.
 
  • همه افراد از جمله بیمار و سالم می­‌بایست به محض خارج شدن از منزل از ماسک استفاده کنند. زیرا ماسک، مانع از انتشار قطرات دستگاه تنفسی و ویروس شده و احتمال بیمار شدن افراد دیگر را کاهش می‌دهد.
  ماسک مانع از انتشار ویروس از طریق عطسه و سرفه

ماسک مانع از انتشار ویروس از طریق عطسه و سرفه

 

  • همه افراد از جمله بیمار و سالم می­‌بایست روزانه ۴۰۰ گرم میوه و سبزیجات مصرف کنند. میوه‌­هایی مانند پرتقال، نارنگی، گریپ­فروت، موز و سیب و سبزیجات ریشه‌ای مانند هویج، شلغم، چغندر، کلم، بروکلی و گل کلم. بر اساس مطالب علمی این میوه و سبزیجات گزینه‌­های مناسب تغذیه در دوران کرونایی هستند.
 
  • خوردن نخود، لوبیا، عدس و سایر حبوبات منابع غنی از پروتئین‌های گیاهی، فیبر، ویتامین‌ها و مینرال‌های ضروری هستند. مقالات علمی نشان می‌­دهند که این مواد بهترین تغذیه کرونایی به شمار می‌­روند که در سوپ­‌ها و آش­‌ها استفاده می‌­شوند.
 
فاصله اجتماعی
  • همه افراد از جمله  بیمار و سالم باید فاصله اجتماعی را رعایت نمایند. به این معنی که از افراد بیمار یا مشکوک و حتی از افراد به ظاهر سالم حدود یک و نیم تا دو متر فاصله بگیرید. بنا به نوشته مقاله علمی و پژوهشی عطسه یا سرفه ناگهانی فاکتور اصلی انتقال ویروس می­‌باشند.
 
  • افراد باید مرتب سطوح مختلف و وسایلی که را لمس می­‌کنند ضدعفونی کنند. سطوح و وسایلی نظیر  صفحه کلیه رایانه، دکمه­‌های آسانسور، دکمه­‌های دستگاه­های خود پرداز .
 
  • افراد از شرکت در اجتماعات و مکان‌های شلوغ تا حد ممکن خودداری کنند.
 
  • همه افراد از جمله بیمار و سالم باید از دست دادن و یا روبوسی خود­داری کنند. طبق مقاله علمی نوشته شده دست دادن و یا روبوسی موجب انتقال ویروس می شوند.
 

طبق اطلاعات بدست آمده  از منابع موثق، خوشبختانه واکسن‌های  این بیماری تولید شده‌­اند. این واکسن­‌ها بدن را  در مقابل بیماری کرونا مقاوم می­‌کنند. براساس یک مقاله علمی ۲۰ نفر از افرادی که دو دوز واکسن را دریافت کردند در خود به اندازه کافی آنتی بادی برای مقابله با انواع مختلف کرونا داشتند. مقاله علمی پژوهشی نشان می­دهد که واکسن کو برکت ایران علاوه بر مقابله با انواع کرونا، کرونا دلتا هم شکست می­‌دهد.

 

زدن واکسن به منظور مقابله با انواع کرونا
زدن واکسن به منظور مقابله با انواع کرونا
 

نکته حائز اهمیت این است که پزشکان متخصص عفونی تمام مردم را به تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می­‌کنند. زیرا افرادی که دارای سیستم ایمنی قوی هستند مبتلا به این بیماری نمی‌­شوند و یا اگر بشوند شدید نمی­‌باشد.

 
یک محصول عالی!

شما می‌­توانید سیستم ایمنی بدنتان را با مصرف مکمل­‌های مناسب افزایش دهید. مکمل­‌هایی که حاوی انواع ویتامین و مینرال باشد. یکی از این مکمل­ها شربت ایمیونس ویتابیوتیکس است.

 

شربت ایمیونس ویتابیوتیکس یک مکمل غذایی جهت بالا بردن سیستم ایمنی بدن است. این شربت حاوی ویتامین­‌ها، ریز مغذی­‌ها و املاح معدنی می­‌باشد. این ترکیبات در افزایش اشتها و سطح انرژی بدن تاثیرات چشمگیری دارد. شربت ایمیونس در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن بیماران دیابتی و  قلبی بسیار کاربردی است. همچنین بهترین گزینه در کنار تغذیه بیماران کرونایی است.

 

شما می‌­توانید تنها با یک کلیک از داروخانه اینترنتی دارشید، سرزمین سلامتی و تندرستی، این شربت را در اختیار داشته باشید.

 

یکی دیگر از دانستنی­‌های علمی بیماری نادر ALS است که شاید به ندرت اسم آن به گوشتان خورده باشد. یا این اسم را در مقاله علمی پژوهشی و یا مطالب علمی دیده باشید. ما قصد داریم شما را با این بیماری خطرناک آشنا سازیم.

 

با ما همراه باشید.

 

۶- بیماری ALS

بیماری اِی اِل اِس (ALS) یا اسکلروز آمیوتروفیک جانبی ، یک بیماری عصبی بسیار نادر و پیش‌رونده است. این بیماری بر روی مغز و نخاع  تاثیر ‌گذاشته و نهایتا منجر به مرگ بیمار می‌شود. بیماران مبتلا به این بیماری به مرور زمان کنترل عضلات، صحبت، قورت دادن و حرکت بدن را از دست می­‌دهند.

 

اولین بار این بیماری در سال ۱۹۳۹ تشخیص داده شد. لو گهریک، بسکتبالیست معروف، اولین فردی بود که به این بیماری مبتلا شد، به همین دلیل آن را با نام سندروم گهریگ می‌شناسند. 

 

مطالب علمی حاکی از این است که هیچ عامل و دلیل مشخصی برای بروز بیماری اِی اِل اِس وجود ندارد.

 

اما بعضی از مقالات علمی پژوهشی عواملی که ممکن است در بروز این بیماری نقش داشته باشند را اینگونه به قرار زیر بیان کرده­‌اند:

  • زیاد شدن مقادیر غیرعادی پروتئین در درون سلول‌های عصبی
  • مسمومیت سربی
  • صدمات و آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد
  • واکنشی ایمنی که نورون‌های حرکتی را هدف قرار می‌دهد
  • تعادل نداشتن مواد شیمیایی در بدن
  • مصرف دخانیات به خصوص سیگار
 
در چه سنی شروع می شود؟

معمولا بروز علائم بیماری اِی اِل اِس در سنین ۵۰ تا ۶۰  سالگی آغاز می­‌شود. اما این احتمال هم وجود دارد که این بیماری در سنین پایین‌تر و بیشتر در مردان بروز می­‌کند. بارز‌ترین علائم این بیماری از بین رفتن تدریجی اعصاب حرکتی است. سپس شل شدن در هنگام صحبت ،گرفتگی صدا، دشواری در بلع، تحلیل ماهیچه‌های زبان، افزایش مخاط دهان و دشواری در تنفس اتفاق می‌­افتد.

 

اگر این بیماری بر بخش دیگری از مغز یعنی رشته قشری-نخاعی  تاثیر بگذارد، علائم متفاوت خواهند بود و بلند شدن از روی صندلی،  بالا رفتن از پله، حرف زدن و بلعیدن برای بیمار سخت می­‌گردد.

 

فردی که به این بیمار مبتلا می­شود عضلات و ماهیچه‌های بدنش تحلیل رفته و کاهش وزن شدیدی پیدا می­‌کند. اما به حواس و عملکرد هضم و دفع مزاج  آنها آسیبی جدی وارد نمی‌­شود.

 

بنا بر مقالات علمی از هر ۱۰۰ هزار نفر، دو نفر به بیماری اِی اِل اِس مبتلا هستند. در ایالات متحده  آمریکا هر ساله حدود ۶۵۰۰  نفر به این بیماری دچار می‌شوند و در حال حاضر حدود۲۰۰۰۰ نفر مبتلا به بیماری اِی اِل اِس هستند. مقاله علمی نشان می­دهند که مبتلایان به بیماریای ال اس در ایران هم وجود دارد.

 

امروزه درصد ابتلا به این بیماری در حال افزایش است و از علت آن هم اطلاعی در دست نیست. شما می­‌دانید که چگونه این بیماری تشخیص داده می­‌شود، اگر نه، پس با دارشید همراه شوید.

 

چگونگی تشخیص بیماری  ALS

متخصص مغز و اعصاب با انجام تست‌های زیر به تشخیص این بیماری می­‌پردازد:

  • تست نوار عصب و عضله EMG
  • ام آر آی MRI
  • آزمایش خون
  • تست ژنتیک
 

اما متخصص مغز و اعصاب فقط می‌­تواند از این طریق بیماری را تشخیص دهد و قادر به درمان آن نیست. امروزه با تمام پیشرفت صنعت در حوزه پزشکی هنوز درمانی برای این بیماری نادر پیدا نشده است. آنها قادرند تا با دادن داروهای مختلف جلوی پیشرفت آن را بگیرند. طول عمر مبتلایان به این بیماری معمولا بین ۱ تا ۴ سال است.

 

در حال حاضر تنها دارویی که برای درمان بیماریای ال اس به کار می‌رود ریلوزول است. این دارو قادر است تا طول عمر فرد را برای چندین ماه افزایش دهد یا علائم آن را کاهش دهد.

 

این روزها شبکه­‌های اجتماعی مملو از ویدیویی است که یک سطل آب یخ روی سرشان خالی می­‌کنند. این عمل برای کمک به ترویج آگاهی مردم با این بیماری است. همچنین کمک به تحقیقات در مورد آن می­‌باشد و تاکنون ۵۳ میلیون دلار به این تحقیقات کمک شده است.

 
ویدیو منتشر شده از شبکه¬های اجتماعی برای کمک به بیماری ALS
ویدیو منتشر شده از شبکه های اجتماعی برای کمک به بیماری ALS
 

ما قصد داریم تا از حوزه پزشکی بیرون رویم و به حوزه دیگر بپردازیم. شاید شما از حیات وحش حقایق جالبی شنیده باشید. ما هم شما را به دانستنی های جالب علمی دیگر در حوزه وحش دعوت می­‌کنیم.

 
  • دانستنی های جالب علمی

پرندگان و حیواناتی که بر روی این کره خاکی زندگی می­‌کنند دارای توانایی­‌های مختلفی هستند. انسان­‌ها دوست دارند تا با این توانایی­‌ها و حقایق آشنا شوند. پس توجه شما را به چند دانستنی جالب علمی جلب می­‌کنیم.

 
۶-پرندگان با استعداد هستند یا زیبا

پرندگان زیبایی در دنیا وجود دارند که توجه شما را به خود جذب کرده­‌اند. اما بهتر است بدانید که پرندگان نر توانایی زیادی برای جلب توجه پرندگان ماده دارند . مقالات علمی پژوهشی به این مسئله اشاره دارند که پرندگان نر همراه با ظاهری جذاب قادرند سیگنال­‌های یکنواختی را پدید آورند.

 

 پرندگان توانایی تولید انواع مختلفی از صداها را دارند و قادرند پرنده ماده را به طرف خود بکشانند. این به دلیل استعداد بیشتر آنها می باشد که خداوند مهربان در آنها قرار داده است. تا انسان­‌ها با دیدن این توانایی­‌ها یعنی استعداد و زیبایی پی به قدرت بیکران الهی ببرند.

 
۷-خرخر گربه­‌ها

تمام مردم گربه را می­‌شناسند و می­دانند که دارای صدا می‌­باشد. این حیوان علاوه بر اینکه زمان خوشحالی این صدا را از خود در می­‌آورد، هنگام جنگ یا گرسنگی نیز این صدا را تولید می­‌کند. این صدا نشان دهنده حمایت یا تهدید به گربه مقابل است.

 

مطالب علمی نشان می­دهند که فرکانس صدای خرخر گربه بین۵۰ تا ۱۵۰ می‌­باشد. آنها قادرند تا در مواقع مختلف خرخر کردن خود را تغییر دهند. این عمل یکی از علائم سلامت جسمی و دوره بهبودی از یک بیماری می­‌باشد.

 
فرکانس صدای خرخر گربه بین50 تا 150
فرکانس صدای خرخر گربه بین۵۰ تا ۱۵۰
 
کلام آخر

انسان­‌ها که در این کره خاکی زندگی می­‌کنند، علاقه دارند تا حقایق و رویدادهای پیرامون شان آگاه شوند. زیرا انسان­‌ها ذاتا کنجکاو آفریده شده‌­اند. آنها از طریق مقالات علمی، مقاله علمی پژوهشی و یا جراید رویدادهای اطرافشان را  پیگیری می­‌کنند. همچنین از مطالب علمی در فضای مجازی بهره می‌­برند.

 

اما علاقه هر کسی برای آگاه شدن از حقایق متفاوت است. بدین معنی که یک نفر دوست دارد حقایق علمی پزشکی را دنبال کند و نفر بعدی در حوزه فرهنگی و یا حیات وحش. امروزه با پیشرفت تکنولوژی در بخش ارتباطات، هر انسانی قادر است تمام حقایق و دانستنی­‌های علمی را از طریق رسانه­‌ها باخبر شود. یا مقاله علمی روز مانند کرونا یا بیماری ای ال اس در شبکه­‌های مختلف اینترنتی را مطالعه کند.

 
مجله دارشید

مجله دارشید امیدوار است که تمام رویدادها و اتفاق­‌هایی که در جهان رخ می­‌دهد به مرگ ختم نشوند و خوشایند باشند. زیرا هیچ انسانی در این کره خاکی شایسته درد و رنج نیست. در آخر از شما به خاطر صبوریتان در خواندن این مقاله سپاس‌گزاریم. دکتر عبدالرضا رشیدی آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما در قسمت پشتیبانی سایت دارشید می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *