امروزه سلامتی یا تندرستی بیش از هر چیز دیگر برای انسانها از اهمیت خاصی برخوردار است. انسان سالم میتواند مستقل به تنهایی راه برود، بنشیند، حرف بزند و محتاج کسی برای انجام فعالیتهای روزانهاش نباشد. سلامتی باعث انگیزه، امید و از همه مهمتر سرحالی در زندگی میشود.
شما میتوانید با چند راهکار ساده مواظب سلامتی خود باشید. اما قبل از آن برای ترغیب شما به مواظبت از سلامتی خود، باید با تعریف آن آشنا شوید.
تعریف سلامتی
سلامتی یا تندرستی به معنی تأمین رفاه کامل جسمی و روانی و اجتماعی انسان در زندگی شخصی و جامعه است. این رفاه باید توسط خود فرد و جامعه از طریق بیمه سلامت تامین گردد. اما سازمان بهداشت جهانی افرادی را که هیچگونه مشکل جسمانی، روانی، اجتماعی و اقتصادی نداشته باشند را سالم تلقی میکند.
سلامت جسمی همان قابلیتهای جسمی بدن انسان است که میتواند به تنهایی فعالیتهای روزانهاش را انجام دهد. برای حفظ و مواظبت از سلامتی نیاز به رعایت چند مؤلفه است که به شرح زیر میباشد.
عوامل ژنتیکی: جنین در رحم مادر تغذیه میکند و بعد از نه ماه به دنیا میآید. اگر جنین دارای معلولیت و نقصی باشد، دلیل بر اختلالات ژنتیکی است که نوزاد مادرزادی دچار معلولیت شده است.
تغذیه سالم: غذای سالم و تازه در سلامتی انسان تاثیرات شگفتانگیزی دارد. بانوان که مدافعان سلامت خانواده هستند باید تمام حواسشان به خورد و خوراک اعضای خانواده باشد. آنها میتوانند با استفاده از سبزیجات و گوشت تازه غذایی مورد پسند طبخ کنند. شیر و میوهها منبع غنی ویتامین، پروتئین و کلسیم هستند که باید در کنار مواد غذایی استفاده شوند.
اعتماد به نفس: جرات انجام کاری در ملا عام باعث اشتیاق و انگیزه در زندگی میشود. اگر زمانی اعتماد به نفس کاهش یابد، فرد دچار کمرویی، ترس و تحقیر میشود و به مرور زمان سلامتی آسیب میبیند.
خواب کافی: خواب کافی داشتن به سلامتی انسان کمک چشمگیری میکند. انسان باید در شبانه روز هشت ساعت به خواب برود تا اینکه بدن بتواند راحت و با آرامش استراحت کند. خواب در سلامتی و جوانی پوست هم بسیار موثر است.
محیط امن و سالم: انسان برای ادامه زندگی و حیات خود نیاز به همسر خوب، خانه و یک کار دارد. اگر در زندگی یا محل کار ترس، استرس و فشار وجود داشته باشد، به سلامت جسمی و روانی انسان لطمه وارد میشود.
محیط زیست سالم: هر انسانی برای ادامه بقای خود نیاز به عوامل محیطی پاک و سالم دارد. هوای سالم، آب پاکیزه، خاک تمیز و نور کافی چهار ارکان مهم برای ادامه زندگی است. اگر هر کدام از این ارکان آلوده باشند، سلامتی انسان به خطر میافتد.
حمایت عاطفی اعضای خانواده از یکدیگر: اعضای خانواده با مهربانی، نوعدوستی، ایثار و کمک به همدیگر میتوانند تا حدی آرامش را در خانواده ایجاد کنند. اگر این چنین موارد ذکر شده در خانواده وجود نداشته باشد، سلامت روان اعضای خانواده تهدید میشود.
شایان ذکر است که یکی از ارکان اساسی حفظ سلامت و تندرستی، سلامت روان است. سلامت جسم و روان در کنار هم سبب امید و انگیزه در زندگی شده، انسان را به سوی پیشرفت سوق میدهد. زنان جامعه نقش مهمی در سلامتی اعضای خانواده و اجتماع دارند. آنها خود را مانند مدافعان سلامت وقف همسر و فرزندانشان کردهاند.
در تمام ادیان اسلامی از زن تکریم شده است. گاهی اوقات زنان به دلایل مختلفی مانند بیماری و مسافرت قادر نیستند تا نقش همسری و مادری را ایفا کند. در نتیجه خانواده فلج شده و قادر به ادامه نیست. بنابراین لازم است در گام اول به سلامتی زنان اهمیت داده شود. اما چگونه و چه مواردی در سلامتی آنها موثر است؟
با کمی تامل دارشید به شما پاسخ میدهد، پس با ما همراه شوید.
سلامت زنان شامل موارد زیر است:
تغذیه مفید و مناسب
توجه به زیبایی خود و سلامت پوست
حفظ وزن ایدهآل و تناسب اندام
انجام چکاپهای ماهانه در مراکز بهداشت مانند ماموگرافی، تست پاپ اسمیر و آزمایش کامل خون
انجام آزمایشهای غربالگری مانند سرطان تخمدان ،سرطان رحم و سرطان پستان
حمایت زنان با تحت پوشش قرار دادن بیمه سلامت
دوران بلوغ زنان همراه با قاعدگی شروع و با دوران بارداری، شیردهی و یائسگی ادامه پیدا میکند. زنان در این دوران نیاز به پیگیری بیشتری برای حفظ سلامتی خود دارند. شبکه سلامت و بیمه سلامت میتواند به این امر مهم کمک کند.
بدن زنان به دلیل دوران قاعدگی، بارداری و یائسگی دچار کمبودهایی میشود که باید به آنها رسیدگی شود. کمبودهایی از جمله ویتامینها، مواد معدنی و ریز مغذیها که به خاطر خونریزی و شیردهی به وجود آمده است. در پی آن کمخونی، بیحالی، بیحوصلگی و کسلی به سراغ آنها میآید.
با راهاندازی یک سامانه یکپارچه شبکه سلامت میتوان به تمام مشکلات جسمی و روحی زنان در این دوران رسیدگی کرد. این شبکه در راستای بهبود سلامت زنان افرادی را به عنوان مدافعان سلامت بکار گرفته تا خالصانه خدمات ارائه میدهند. ارائه خدمات بهداشتی و درمانی که در قالب بیمه سلامت صورت میگیرد.
آنها در تمامی مراکز بهداشت، پایگاههای سلامت و درمانگاههای وابسته به وزارت بهداشت مشغول فعالیت هستند. آنها زنان را قبل از بارداری تا یائسگی از طریق بیمه سلامت مشاوره و چکاپ میکنند و در صورت نیاز از آنها آزمایشهای خون و غربالگری به عمل میآید.
حتی سلامت زنان از نظر روانشناختی نیز مورد بررسی قرار میگیرد. زیرا بسیاری از زنان دچار افسردگی شده و میتوانند به سایر اعضای خانواده منتقل کنند. بسیاری از زنان به دلیل نداشتن حرکات و فعالیت جسمی به بیماریهای چاقی، پوکی استخوان، دیابت و مشکلات قلبی عروقی مبتلا میشوند. آنها علاوه بر راهنمایی آنها در مورد بیماری به پزشک متخصص معرفیشان میکنند.
زنان جامعه هم باید به سلامت خود اهمیت دهند. آنها با انجام ورزشهایی نظیر یوگا، پیادهروی، شنا، دوچرخه سواری و ایروبیک به سلامتی کمک میکنند.
بانوان میتوانند با مصرف مکملهای حاوی ویتامینها، مواد معدنی و ریز مغذیها در دوران بارداری و شیردهی کمبودهای بدنشان را تامین کنند. مکملهایی که از سوی وزارت بهداشت مورد تایید است و به بانوان تجویز میشوند. بعضی از مکملهای مناسب سلامت زنان که شامل حمایت بیمه سلامت نیست به شرح زیر است:
کپسول ژلاتینی مولتی پریناتال دانا
قرص مولتی ویتامین مینرال اپتیوومن گلدن لایف
قرص دیلی فرش ویتسکای نوتریشن ۵۰ عدد
کپسول ژلاتینی نرم مولتی ویتامین دیلی دانا ۳۰ عدد
شربت مولتی ویتامین پلاس زینک سانستول
کپسول ایزی آیرون نچرال ورلد
تمام این مکملها محصولات سلامت محور هستند اما تحت پوشش بیمه سلامت قرار نمیگیرند. هزینه این مکملها سرسامآور و هیچگونه بیمهای حتی بیمه سلامت هزینههای آنها را تقبل نمیکنند. حال در ذهن شما سوالی به وجود آمده است که محصولات سلامت محور چه هستند. برای پاسخ به این سوال لازم است که ما را دنبال کنید.
اما قبل از آن باید گفت که داروخانه اینترنتی دارشید یک نمونه از ارائه دهندگان خدمات در بخش بهداشت است. این داروخانه در جهت حفظ سلامت مردان و زنان به ارائه محصولات و مکملها پرداخته است. داروخانه اینترنتی دارشید خالصانه همانند مدافعان سلامت به فکر رفع نیازهای بیماران عزیز میباشد. تمام این مکملهای ذکر شده به صورت اینترنتی در اختیار بیماران قرار میگیرد.
محصولات سلامت محور
محصولات سلامت محور کالاهایی میباشند که با سلامت مردم در ارتباط هستند. این محصولات در قالب آرایشی، بهداشتی، خوراکی، آشامیدنی، دارو، مکمل و تجهیزات پزشکی عرضه میشوند. این کالاها متناسب با سن و جنسیت افراد تولید میشوند و اکثرا کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم میباشند.
محصولات سلامت محور دارای کیفیت و استاندارد بین المللی و تائیدیه وزارت بهداشت است سپس برای فروش وارد بازار میشوند. تامین این محصولات و امنیت غذایی و بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم و کافی نیاز به برنامهریزی دارد. عدالت در سلامت یکی از اهداف اصلی نظامهای سلامت هر کشوری است که در ادامه مقاله به آن میپردازیم. اما در گام اول باید با مفهوم عدالت آشنا شویم.
تعریف عدالت
تعریف عدالت از نظر هر فرد متفاوت است. اما بهطور کلی عدالت بهمعنی رعایت مساوات بین افراد و دادن پاداش و امتیاز بر اساس میزان مشارکت آنها است. از گذشته تا بحال انسانها به خاطر داشتن منافع مشترک و نیازهای متقابل همگانی برای زندگی سالم ،محتاج روابط عادلانهاند.
اگر در جامعه عدالت برپا باشد سبب قوام و پایداری اجتماع میشود.با اجرای صحیح عدالت هر کس به حق خود میرسد و راه تعدی و تجاوز به حقوق دیگران وجود نخواهد داشت.
عدالت در سلامت
انسان موجودی اجتماعی آفریده شده است و قادر است هر چیزی که در اطرافش رخ میدهد، سبک و سنگین کند. او درک درستی از عدالت دارد و از مسئولین جامعه انتظار عدالت در همه چیز را دارد. عدالت در سلامت هر کشوری دارای شاخصهایی مانند عدالت در دسترسی، عدالت در توزیع، عدالت در پرداخت و عدالت در تأمین مالی است.
در رابطه عدالت در سلامت پژوهشهای انجام گرفته است که نشان میدهند چه عواملی بر وضعیت سلامت افراد تاثیرگذارتر هستند. عواملی نظیر تغذیه، تحصیلات، محیط زندگی، درآمد و کار. بنابراین نظامهای سلامت باید برای حفظ، ارتقاء و بازگرداندن سلامت و همچنین عدالت در سلامت توجه کافی داشته باشند.
آنها موظف هستند تا دسترسی آسان و مستمر اقشار جامعه به خدمات بهداشتی درمانی را مهیا کنند. به طوریکه تمام اقشار جامعه بتوانند از این خدمات مانند درمانی به نحو مطلوب بهره ببرند. زیرا دریافت مراقبتهای سلامت حق تمام مردم جهان است.
چند سالیست که کشورهای در حال توسعه به ارائه خدمات بهداشتی مناسب به همه مردم را در اولویت کاری خود قرار داده است. آنها با ارائه مراقبتهای بهداشتی اولیه به مردم در سطح کشور شروع به کار کردند.
بنابراین یک سامانه یکپارچه به نام شبکه سلامت برای دسترسی همه اقشار جامعه به مراقبتهای اولیه بهداشتی راهاندازی شد. این شبکه سلامت در کشور به نامهای مراکز خدمات جامع سلامت روستایی و مراکز خدمات جامع سلامت شهری است. افراد با مراجعه به این مکانها میتوانند از خدمات بهداشت درمانی و مراقبتی بهرهمند شوند.
اکثر این خدمات در قالب بیمه سلامت به مردم ارائه میشود و بیشتر خدمات در حوزه سلامت زنان میباشد. اما بیمهها به ویژه بیمه سلامت خدمات کمی به مردم در حوزه سلامت روان میدهند. کارمندان مشغول در مراکز درمانی فقط در این حوزه افراد را به مراکز معتبر معرفی تا تحت درمان قرار گیرند.
بیمه سلامت فقط بخشی از هزینه آزمایش، ویزیت و دارو را تحت پوشش خود دارد. بیمارانی هم که در بیمارستانهای دولتی بستری هستند، بیمه سلامت هزینه کامل آنها را تقبل میکند.
این مراکز معرفی شده با آزمون سلامت روان افراد قادر به تشخیص و درمان هستند. شاید بگویید آزمون سلامت روان چیست، پس با دارشید همراه شده تا به جواب برسید.
آزمون سلامت روان
آزمون سلامت روان تستهای روانشناسی هستند که سلامت عمومی جسمی و روانی افراد را مورد بررسی قرار میدهند. این آزمون نشان دهنده وضع عمومی سلامت شما در حال است که توسط مشاورین متخصص تفسیر میشود. امروزه آزمونهای سلامت روان در چند زمینه از افراد گرفته میشوند.
چندسالی است که آموزش و پرورش به منظور شناخت کامل دانش آموزان وارد گود شده است و آزمون سلامت روان برگزار میکند. این آزمون برای شناخت تمام ابعاد رفتاری، شخصیتی، علمی، روانی و جسمی دانشآموزان انجام میگیرد.
انتخاب رشته یک نمونه از آزمونهای سلامت روان است که باید تمام دانش آموزان در آن شرکت کنند. نتایج حاصله این آزمون در کنار سایر آزمونهای مشاورهای نظیر رغبت سنجی و توانایی سنجی باعث انتخاب رشته درست میشود.
یکی دیگر از آزمون سلامت روان آموزش و پرورش که برگزار میشود در حیطه شناسایی مشکلات دانشآموزان میباشد. در نتیجه مشاور برای رفع این مشکلات نظیر مشکلات خانوادگی، مشکلات شدید ذهن و روان و مشکلات اقتصادی قادر به تصمیمگیری میباشد.
آزمون سلامت روان با محوریت موضوعاتی نظیر رفتارهای پرخطر، عزتنفس و چگونگی مقابله با استرسها و فشار روانی وجود دارد. این آزمونها در مراکز خدمات مشاورهای توسط متخصصین انجام میگیرد.
در این رابطه پژوهشهایی انجام گرفته که آموزش و پرورش آنها را بکار بسته و موفقیتهای خاصی کسب کرده است. یک نمونه از این پژوهشهای سلامت محور « بهینهسازی و ارتقا هوش دانشآموزان» میباشد. شاید بپرسید پژوهشهای سلامت محور چه نوع پژوهشی است که دارشید پاسخ میدهد.
پژوهشهای سلامت محور
این پژوهشها یا تحقیقات با هدف ارائه ایدههای نو انجام میشود. ایدههایی که به رفع نیازهای علمی و تحقیقاتی کشور در زمینه فن آوری های سلامت کمک شایانی میکند. موضوعات این پژوهشها در رابطه با غذاهای سالم و داروها و مکملهای مفید هستند که موجب سلامتی افراد میشوند.
کلام آخر
سلامتی از طریق تغذیه سالم، خواب کافی، اعتماد به نفس و حمایت عاطفی اعضای خانواده از یکدیگر امکانپذیر است. یک سری از موارد را خود انسان و بقیه را جامعه باید تامین کند. . شبکه سلامت میتواند به این امر مهم کمک کند. زیرا سلامت زنان سلامت دیگر اعضای خانواده را تضمین میکند. آنها مانند مدافعان سلامت به فکر سلامتی اعضای خانواده هستند و با تغذیه سالم آنها را حمایت میکنند.
حال با راهاندازی یک سامانه یکپارچه به نام شبکه سلامت میتوان به تمام مشکلات جسمی و روحی زنان رسیدگی کرد. این شبکه در راستای بهبود سلامت زنان افرادی را به عنوان مدافعان سلامت بکار گرفته تا خالصانه خدمات ارائه دهند. ارائه خدمات بهداشتی و درمانی که در قالب بیمه سلامت صورت گیرد.
مدافعان سلامت این شبکه به زنان اطلاعات درستی از محصولات و مکملهایی میدهند که برای بدنشان ضروری و حیاتی است. محصولات و مکملهایی که سلامتی آنها را در هر دوران زندگی نظیر بارداری و شیردهی تضمین کنند. همچنین زنان با وارد کردن اطلاعات خود در این سامانه شبکه سلامت، از مزایای بیمه سلامت برخوردار میشوند. آیا شما از مزایای پیش روی بیمه سلامت با خبر هستید؟
یکی از مزیت های پیش روی بیمه سلامت ارئه مشاوره الکترونیکی است. شما میتوانید با در میان گذاشتن مشکلات خود از بهترین مشاوره بهرهمند شوید. از دیگر مزایای بیمه سلامت میتوان به ارائه خدمات در حوزه داروخانههای الکترونیک، مطبهای الکترونیک و آزمایشگاه الکترونیک اشاره کرد.
داروخانه اینترنتی دارشید خالصانه همانند مدافعان سلامت به فکر رفع نیازهای بیماران عزیز میباشد. داروخانه اینترنتی دارشید امیدوار است که در سیستم شبکه سلامت و بیمه سلامت اتفاق خوشایندی رخ دهد. به عبارت دیگر برای آسودگی خیال بانوان عزیز روزی بیمه سلامت تمام هزینه این مکملها را تقبل کند.
دکتر عبدالرضا رشیدی مدیر داروخانه، آماده پاسخگویی به سوالات شما در مورد محصولات در حوزه سلامت زنان است.