جامع ترین راهنمای تهیه داروهای خاص و کمیاب + مراکز تهیه

گاهی بیماران برای تهیه داروهای خود، مخصوصا داروهای خاص و کمیاب، دچار مشکل می‌شوند؛ ما در این مقاله مطالبی در خصوص راهنمای تهیه این داروهای خاص و کمیاب را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

 

راهنمای تهیه داروهای خاص و کمیاب

 

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  1. راهنمای تهیه داروهای خاص و کمیاب
  2. داروی کمیاب چیست؟
  3. ویژگی‌های مشترک همه بیماری‌های خاص
  4. چه داروهایی در ایران کمیاب هستند؟
  5. برخی از داروهای کمیاب در کشور
  6. چگونه داروهای کمیاب خود را تهیه کنیم؟
  7. کلام آخر

 

راهنمای تهیه داروهای خاص و کمیاب

یکی از آرزوهای هر فردی، سلامتی و بیمار نشدن است. سلامتی یکی از نعمت‌های بزرگی است که باید قدر آن را دانست. اما گاهی اوقات درد و بیماری افراد را غافلگیر می‌کند، در نتیجه برای تسکین و مداوای آن مجبور به استفاده از داروهای مختلف می‌شوند.

 

در مورد بیماری‌های ساده، تنها با ویزیت پزشک و تهیه دارو از داروخانه و مصرف آن قابل حل و درمان می‌باشد. اما گاهی ممکن است فرد مبتلا به نوعی بیماری نادر شود و یا این که مجبور به استفاده از بعضی داروهای کمیاب مخصوصا داروهای کمیاب خارجی شود. در نتیجه با مساله‌ای متفاوت روبه رو می‌شود.

 

بیمار مجبور می‌شود برای یافتن قرص یا آمپول خاص به تمام داروخانه‌های شهر سر بزند. این کار ساعت‌ها یا روزها طول می‌کشد. حتی این امکان وجود دارد که بعد از مراجعه به چندین داروخانه و شنیدن جمله این دارو در هر داروخانه‌ای موجود نمی‌باشد، نا امید و مایوس شود.

 

داروی کمیاب چیست؟

داروهای خاص و کمیاب، به محصولات دارویی درمانی گفته می‌شود که برای تشخیص، پیشگیری یا درمان یک بیماری خاص در نظر گرفته می‌شود. درنتیجه هیچ نوع ابزار پیشگیری، تشخیصی یا درمانی دیگری برای آن وجود ندارد.

تا به حال حدود ۵۰۰۰ نوع بیماری خاص، که اکثر آنها منشا ژنتیکی دارند، شناخته شده است. بیماری‌های خاص، شرایطی پزشکی خاصی است که میزان شیوع آن در جامعه آماری بسیار کم است و در نتیجه برای درمان آنها باید شرایط ویژه‌ای فراهم شود. معمولا بیماری‌های خاص خیلی جدی، مزمن و پیش رونده هستند.

بعضی از بیماری‌های خاص، در بزرگسالی بروز می‌کنند در حالی که برخی دیگر از زمان تولد یا کودکی همراه فرد هستند. بیشتر بیماری‌های خاص، درمان خاصی برای آنها وجود ندارد. تنها با مراقبت و کنترل بیماری، می‌توان کیفیت زندگی فرد مبتلا را بهبود و طول عمرش را افزایش داد.

ویژگی‌های مشترک همه بیماری‌های خاص

  • نیاز به داروهای کمیاب دارد.
  • مزمن می‌باشد.
  •  درمان قطعی ندارد.
  •  درمان سختی دارد.
  • هزینه درمان بالایی دارد.
  • شیوع بیماری کم است.

 

چه داروهایی در ایران کمیاب است؟

بیشترین میزان کمبود دارو در مراکز درمانی کشور، داروی بیماری‌های سرطان، سرطان کودکان، تالاسمی، پارکینسون، آسم، ام اس، بیماری‌های قلبی، بیماران پیوندی و دیابتی است. اما هر داروی کمیاب، لزوما داروی خاص نیست و هر دارویی که در شرایط فعلی به راحتی تامین نشود و کمیاب باشد را شامل می‌شود.

راهنمای تهیه داروهای خاص و کمیاب

 

برخی از داروهای خاص و کمیاب در کشور

  • انسولین انسانی
  • آلبومین
  • آمینوفیلین
  • فورزوماید
  • دسفوناک و دفروکسامین
  • لوموستین (سیسی انیو)
  • سیتارابین
  • ابرلبین
  • دوکسوروبیسین
  • فلورواوراسیل
  • زیفرون
  • مادوپار
  • وارفارین سدیم

 

چگونه داروهای کمیاب خود را تهیه کنیم؟

پیدا کردن داروهای خاص و کمیاب چه از نوع داخلی باشد یا خارجی، برای بیماران مشکلی بزرگ است. در این مواقع، آگاهی از آدرس و شماره تماس داروخانه‌های خاص موجب تسریع در امر تهیه دارو می‌شود. زیرا بعضی از داروخانه‌ها نسبت بقیه داروخانه‌ها مجهزتر هستند و  این داروها را موجود دارند.

 

معمولا اولین راه برای تهیه داروی کمیاب، مراجعه حضوری به داروخانه‌هایی است که آن داروها را احتمالا موجود دارند. اما این روش سخت و وقت گیر است.

 

در شرایط کنونی بدلیل مشکلات تحریم، مقدار موجودی داروهای کمیاب در داروخانه‌های خاص محدود است. در نتیجه بیشتر اوقات با مراجعه حضوری نمی‌توانیم آنها را تهیه کنیم. از راه‌های دیگری که برخی افراد برای تهیه داروهای کمیاب استفاده می‌کنند، خرید از بازارهای سیاه است.

 

اما خرید داروهای خاص و کمیاب از بازار سیاه، به دلیل عدم اطمینان از کیفیت و سلامت داروها، ریسک بزرگی است.  همچنین افراد مجبور هستند که هزینه‌های زیادی را پرداخت کنند، که برای هر کسی این مبالغ قابل پرداخت نیست.

 

 ۱. اطلاع و خرید داروهای کمیاب از  سامانه TTAC

  •  بیماران می‌توانند نرم افزار کاربردی و رایگان  TTAC سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت را بر روی تلفن همراه خود نصب کرده و ضمن پیگیری داروهای خاص و کمیاب، از قابلیت‌های مختلف آن استفاده کنند. برخی از ظرفیت‌های این نرم افزار ؛ تشخیص کالا و دارو‌های تقلبی است.
  • با استفاده از این نرم افزار،بیماران قادر خواهند بود که بیش از ۳۰۰ داروی گران قیمت و حتی کمبود دارو را مشاهده کنند و از راه‌های آسان‌تری این داروها را تهیه کنند. زیرا داروها بر اساس موجودی داروخانه‌ها، در این سامانه به بیماران اطلاعات داده می‌شود.
  • برای عضویت در سامانه TTAC، ابتدا در صفحه ttahttp://ttac.irc.ir به قسمت عضویت در گوشه سمت راست صفحه می روید و با کلیک روی این قسمت به صورت مستقیم وارد صفحه عضویت می‌شوید.

 

راهنمای تهیه داروهای خاص و کمیاب

 

نحوه جستجوی داروهای خاص و کمیاب در اپلیکیشن تیتک 

بیماران برای تهیه داروهای کمیاب، پس از  اینکه به قسمت «داروهای کمیاب» اپلیکیشن وارد شدند، باید نام دارو را وارد کرده (مثلا، داروی سلسپت) و پس از جستجوی نام دارو، لیست داروهای موجود به همراه کشور سازنده دارو برای آنها نمایش داده می‌شود.

 

زمانی که برای بیمار داروی مورد نظر را انتخاب و موقعیت مکانی خود را تعیین کرد، لیستی برای او نشان داده می‌شود که شامل نزدیکترین داروخانه‌هایی است که در ساعات گذشته اقدام به فروش داروی موردنظر کرده‌اند.

 

برای اطمینان بیشتر بیمار از اینکه دارو در داروخانه موجود است، شماره داروخانه برای تماس قرار داده شده است. اما به این معنا نیست که چون دارو در یک داروخانه در ساعات گذشته به فروش رفته است حتما آن دارو را موجود دارند؛ بلکه به این معنا است که به احتمال زیاد آن دارو در داروخانه است.

علاوه بر اینکه برند داروی خاص و کمیاب مورد نظر شما نمایش داده می‌شود، در قسمت «اطلاعات بیشتر دارو» لیستی از داروهای مشابه نیز می‌باشد که اگر نتوانستید داروی برند خود را بیابید، از داروهای مشابه (با اثر مشابه روی بیماری) استفاده کنید. با انتخاب این قسمت و وارد شدن به «محصولات مشابه»، لیستی از آنها نمایش داده می‌شود.

 

با اطلاع از لیست داروخانه‌هایی که این داروها را موجود دارند، می‌توانید به صورت حضوری به آنها مراجعه کنید. اما برای صرفه جویی در هزینه و زمان، می‌توانید به وبسایت داروخانه اینترنتی این داروخانه‌ها مراجعه کنید.

 

از طریق وبسایت داروخانه اینترنتی، می‌توانید اقدام به خرید اینترنتی دارو های کمیاب کنید و از دیگر مزایای خرید اینترنتی نیز بهره ببرید.

 

 استفاده از سامانه اطلاعات دارویی ۱۴۹۰ 

تمام بیماران می‌توانند در هر ساعت از شبانه روز، در مورد وضعیت توزیع داروهایی که در تهیه آن مشکل دارند، آگاهی پیدا کنند. بیماران علاوه بر تماس با سامانه ۱۴۹۰، می‌توانند سوالات و مشکلات خود را در خصوص داروهای خاص و کمیاب و عوارض احتمالی آنها در میان گذاشته و اگر تخلفی از داروخانه‌ای مشاهده کردند به آن مرکز اطلاع دهند تا پیگیری شود.

 

خدمات زیر برای بیماران در تماس با شماره ۱۴۹۰ ارائه می‌شود:

  • آشنایی با نحوه صحیح مصرف داروها
  • تداخلات دارویی و مواد غذایی
  • عوارض جانبی ناشی از مصرف داروها
  • مصرف داروها در دوران بارداری و شیردهی
  • سازگاری و نحوه اختلاط داروهای تزریقی
  • مسمومیت با داروها، سموم، مواد شیمیایی، گیاهان سمی، گزیدگی و گازهای سمی
  • مشاوره و راهنمایی در خصوص تهیه داروهای خاص و کمیاب و تک نسخه ای

 

برخی داروهای خاص و کمیاب در داخل ایران تولید نمی‌شوند و باید از خارج کشور وارد شود. این امر نیز به نوبه خود با مشکلات فراوانی مواجه است. از قبیل تحریم‌ها، قیمت بالای دلار و…. با استفاده از روش‌هایی که در بالا اشاره شد، بیماران می‌توانند از لیست داروهای کمیاب خارجی اطلاع پیدا کنند.

 

برای خرید داروهای کمیاب خارجی نیز بیماران می‌توانند به بزرگ‌ترین داروخانه‌های اینترنتی در ایران مراجعه کنند. آنها با جستجو در وبسایت داروخانه، می‌توانند اقدام به خرید اینترنتی داروهای خارجی کنند.

 

کلام آخر

در این مقاله از مجله دارشید با راه‌های تهیه داروهای خاص و کمیاب و خرید مطمئن آنها از داروخانه‎‌ها و مراکز معتبر مطالبی ارائه شد. لیست داروهای کمیاب در شرایط کنونی کشور هر روز در حال تغییر می‌باشد. افراد می‌توانند از روش‌هایی که در این مقاله بیان شد، از آخرین وضعیت داروها مطلع شوند.

شما می توانید تمام مکمل های مورد نیاز خود را از داروخانه اینترنتی دارشید تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *